Ikke-kategoriseret

lave sådan et søgefelt

UI patterns
UI patterns eller User interface patterns er nogle standard løsninger der findes inden for webdesign og app udvikling, disse standard løsninger er til for at gøre brugeren mere tryk over for ens digitale produkt. Et godt eksempel på disse løsninger er et søgefelt i toppen af ens hjemmeside eller app, der findes selvfølgelig forskellige måder at lave sådan et søgefelt, der skal også tages henhold til størrelsen og målgruppen, ældre mennesker i pensionsalderen skal have større bogstaver, med en større klikbar flade hvad end det er på mobilversioner eller på hjemmesider osv. I resten af dette afsnit vil der blive givet tre andre eksempler på UI patterns som der er blevet brugt til produktet i dette projekt.

I dette projekt er der som sagt blevet valgt at lave en hjemmeside for King’s sushi, og derfor er der også blevet taget forhold til målgruppen med nogle specifikke UI patterns. Det første pattern som der er blevet brugt kan ses på forsiden af hjemmesiden, det er et pattern der hedder ”Cards”, der bliver brugt forskellige billeder til de forskellige afdelinger af King’s Sushi, disse billeder bliver brugt som en slags Call-to-action i dem selv, ved at have forskellige billeder kan brugeren nemmere associere deres afdeling fra de andre to. Normalt virker ”Cards” bedst når billederne ikke har noget med hinanden og gøre, når brugerne ”browser” for information i stedet for at søge efter det, det kan for eksempel ses i form af hjemmesiden Pinterest, gruppen har dog valgt at bruge ”Cards” fordi det giver en klar call-to-action for brugerne.

Det næste to UI pattern som gruppen vil kaste lys over er ”Input prompt” som går over i ”Fill in the blanks”, der er blevet lavet en kontaktform inde på hjemmesiden som bruger begge disse patterns input prompt er et UI pattern som gør at brugeren kan se hvilke ting der skal ind i hvilke felter, da det bliver skrevet inde i felterne med placeholder tekst. Fill in the blanks gør at brugeren ikke kan komme videre uden at fylde alle felterne ind, dette bliver gjort så klienten ikke får sendt ufærdig information sendt hen til dem.

Skriv et svar